0

Ч истач окраде мола в "Тракия", за да изкара някой лев. Мъжът работел в почистваща фирма, която обслужвала търговския център и по този начин познавал добре сградата. Когато все още бил на тази длъжност, в мола се извършвал ремонт, като част от същия била подмяна на дилатационни фуги по етажите. Те били изработени от алуминий и служили за обиране на вибрации между бетонните плочи на сградата, предаде "Марица"

Мъжът, който е родом от Пловдив, но не живее в града, използвал знанията си за сградата, за да направи удар. Той вече не работел в почистващата фирма, но посетил мола. Влязъл през входа, предназначен само за служители и веднага забелязал алуминиевите фуги. Тъй като имал нужда от средства решил да вземе някои от тях и да ги продаде. Така взел две парчета по 1.5 метра, с необезпокоявано напуснал сградата.

На другия ден отново посетил сградата като отново взел 2 броя дилатационни фуги по 1.5 метра, след което се оттеглил. Металните парчета нарязал на по-малки, след което част от тях продал в пункт за изкупуване на метали. Друга част от парчетата продал на приятел. Изкарал малко над 40 лв.

Междувременно в мола била констатирана липсата на дилатационните фуги и след преглед на охранителните камери, крадецът бил разкрит. От управата подали сигнал в полицията и започнало производство. Мъжът признал стореното, макар да твърдял, че взел не цели фуги, а изрезки от тях, които помислил за негодни. Все пак именно по негови сведения органите на реда посетили пункта за метали, откъдето иззели вече нарязаните метални парчета за фуги. Запис от видеокамерата разбил на пух и прах версията му, тъй като там с вижда, че алуминиевите фуги са с опаковка от найлон и представляват дълги такива, а не изрезки.

По производството била изготвена стоковооценъчна експертиза, според която стойността на откраднатото възлиза общо на 856.80 лв. Магистратите решили той да възстанови тази сума на мола. Освен това, той е с условна присъда - девет месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Ще трябва да плати на МВР и близо 200 лв. за направените разноски по делото.