0

Г олемият производител на високорисков канабис Димо Минев е бил прострелян от собствения си син Мирослав, докато младият мъж е бил под въздействие на силния наркотик, научи „Телеграф“. 61-годишният баща бе закопчан при акция на МВР в село Винарско, община Камено, в четвъртък.

Тогава служители на полицията разбиха голяма наркоферма в имот на земеделския производител Димо Минев. Конфискувани са рекордните 250 кг канабис за 7,5 млн. лв.

Юмрук

Дрогата била подготвяна за износ, вероятно към Турция, твърдят разследващи. Те припомниха, че преди време Димо, който е оперативно познат на МВР, имал проблеми със сина си, защото се напушвал редовно с трева. В дома им на улица „Народен юмрук“ във Винарско станал скандал между бащата и нагърмялия се като тиква негов наследник. Мирослав грабнал законния пистолет на баща си и го прострелял няколко пъти. Родителят едва бил спасен от лекарите в Бургас, а синът заминал да се лекува в наркокомуна в Испания.

Трап

Останал известно време при майка си, която също живее в Испания, но младежът започнал и там да контактува с хора от наркосредите. Местни селяни твърдят, че освен у нас семейството разполагало и с голяма оранжерия в района на Валенсия. Къщата с рекордното количество марихуана във Винарско се обитава предимно от Мирослав. Към момента обаче той не е задържан за намереното количество канабис. По данни на МВР се издирва трето лице, което било съпричастно към отглеждането на тревата. Специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението се проведе в петък и на териториите на Благоевград, Ловеч и Габрово. В Петрич и Сандански са закопчани двама производители на опасния наркотик на 30 и 26 години. В Ловеч е закопчан 46-годишен мъж от Тетевен, който съхранявал изсушени глави с трева в буркани. Криминалисти от Габрово разбиха оранжерия, намираща се в местност Дълбок трап. Установени са 81 растения коноп и около 8 кила суха зелена листна маса. В ареста са общо шестимата мъже.