0

Д вама младежи на 18 и 16 години са задържани за грабеж на около 400 лева от здравната служба в село Гара Орешец, област Видин. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Видин. 

Момчетата влезли в здравната служба около 4:30 часа на 1 октомври. В сградата по това време бил 53-годишен стоматолог от Белоградчик, който нощувал там. Младежите го ударили с метален предмет в областта на лицето, взели от чанта в помещението сумата от около 400 - 500 лева и избягали.  

В хода на издирвателните дейности младежите - на 18 години от село Медовница и на 16 години от село Гара Орешец, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районното управление в Белоградчик, като работата на разследващия екип продължава под надзора на прокуратурата.

В процес на изясняване е съпричастността на двамата задържани и към кражба на метална каса с документи от пощенската станция в с. Гара Орешец в нощта на 30 септември срещу 1 октомври, предаде БТА.

По данни на дирекцията на полицията във Видин за първото полугодие на годината са регистрирани четири грабежа. За същия период на миналата година грабежите са били седем.