0

В маниачени по сурова храна вегани умориха от глад 2-годишната си дъщеря. Кремирали я и разпръснали пепелта й с думите: „смъртта е твоята майка“. За трагедията, разиграла се в град Красноярск, пишат руски медии.

По тяхна информация, обсебена от суровоядството двойка е уморила от глад двегодишната си дъщеря до смърт, не позволила на лекарите да я лекуват. 

Отвореният от следователите хладилник и двамата родители вегани

 Отвореният от следователите хладилник и двамата родители вегани
ngs24.ru

36-годишната Светлана Жителева и 35-годишният й съпруг Денис Жителев хранели момиченцето само със сурова храна , като забранявали месото, рибата, яйцата и млякото.

Семейството, което има още две деца, се лекувало само с алтернативни лекарства, твърдят криминалистите, разследващи случая.

Аутопсията, която успели да направят, преди родителите за изгорят детето, установява, че двегодишната Мана страдала от анемия, хронично хранително разстройство, коронавирус и изоставане в развитието.

Двойката е обвинена в жестокост към деца, пренебрегване на родителските си задължения и липса на адекватна реакция за оказване помощ на дъщеря си, когато животът й е бил в риск, поради тяхната сурова храна и хомеопатични лечения.

Сега те са изправени пред загуба на попечителството над другите си две деца, на седем и четиринадесет години, както и до три години зад решетките заради смъртта на малката Мана.

След кремацията на малкото им дете, родителите разпръснали пепелта в планината и публикували в социалните мрежи думите: „Смъртта е твоята майка. 
Светлана е треньор по духовни танци и йога, а съпругът й произвежда и продава натурални масла. Демонстрират добро социално положение.

„Момичето на две години се разболя от настинка, но родителите не потърсиха квалифицирана медицинска помощ и сами лекуваха детето. Два дни по-късно то почива“, се казва в доклада на Следствения комитет, заел се със случая.

В момента тече процедура за „ограничаване на родителските им права” след „жестокото им отношение към малолетно лице”, твърдят руските медии, позовавайки се на полицията.