0

П родължават полицейски акции в различни градове в цялата страна. Органите на реда следят за купуване на гласове и битова престъпност. Вече има четирима задържани при спецакциите във Варненско. 

В столичния квартал "Христо Ботев" се проверяват 15 адреса във връзка със сигнали за купуване на гласове. Има задържани, съобщи Нова телевизия. В операцията участват екипи на СДВР, "Кобра", жандармерия и ГДБОП, разположени са и контролно-пропускателни пунктове в квартала.

В Пловдивско също се провежда акция, при която униформени буквално блокираха град Кричим. Претърсват се няколко адреса, на които живеят хора, за които се подозира, че извършват търговия с вот. Полицаите проверяват и сигнали за битовата престъпност, наркоразпространението и лихварството. 

Специализирана акция се провежда и на територията на цялата Варненска област. В село Царевци се извършва проверка за установяване на съпричастността на четири лица за престъпления срещу политическите права на гражданите. "Четирите лица ще бъдат задържани", заяви ръководителят на операцията главен инспектор Румен Антонов.  

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали се провежда и на територията на ОДМВР-Стара Загора.

От прокуратурата обобщиха, че от началото на предизборната кампания са образувани 36 досъдебни производства. До момента има повдигнати три обвинения.

Днес от МВР ще предоставят и обобщени данни за предприетите мерки в изборния ден.