0

29-годишната жена, която бе спипана заедно с 31-годишния си приятел да прекарват мигранти от Афганистан с линейка, е била облечена като лекарка. Носела бяла престилка и слушалки. Това стана ясно в Пловдивския районен съд, който заседава по искането на прокуратурата за постоянното задържане на двамата трафиканти. Те бяха задържани след бясна гонка с полицията между Стара Загора и Пловдив.

Шофьорът на линейката, който се оказа, че е бил дрогиран, настъпвал газта по магистрала „Тракия“. В опит да избяга от ченгетата бе отклонил към село Труд, където вече му направили засада.

В реаномобила се оказа, че са били натъпкани 23-ма афганистанци. Автомобилът бил закупен от автоморга след като е бракуван преди две години от столична болница. Въпреки това линейката била в движение, работел и звуковият и светлинният й сигнал. Така шофьорът надувал сирената давайки вид, че превозва тежко болен.

Зам-.районният проскурор на Пловдив Атанас Илиев заяви, че ще иска постояна мярка за задържане под стража от съда, но делото ще се гледа при закрити врати. Обвинителят обаче не уточни какви са мотивите процесът да не бъде публичен.