0

С пор за вкусно приготвен пълнен шаран навръх Никулден стана причина за масов бой в сливенския ромски квартал Надежда, където се наложила намеса на униформени служители на реда.

Сигналът за междусъседската свада бил получен на телефон 112 към 21,55 часа на 6 декември. При отиване на място дежурните полицаи установили на улица „Кара Кольо“ бой с участието на близо две дузини мъже, жени и непълнолетни.

При сбиването най-сериозно е пострадал 20-годишен младеж, който е бил откаран с линейка до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ с черепно-мозъчна травма в резултат на удар с дървен кол по главата. Направена е била хирургична интервенция, няма пряка опасност за живота на пациента, който е оставен за наблюдение в здравното заведение, коментираха лекарите от хирургичното отделение.

Според запознати скандалът избухнал при опит младежът да задигне част от приготвената богата никулденска трапеза. Подобни спорове имало и преди това между двете съседски семейства, разказват свидетели на търкала.

По случая е образувано досъдебно производство, предстои да бъде разпитан и пострадалият, за кратко в участъка са били отведени двама от най-агресивните участници в боя.