0

Д ве коли са се преобърнали по таван в крайпътна нива на пътя Монтана-Лом снощи, съобщиха  от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трима души са пострадали тежко, откарани са в болница с множество фрактури.

Инцидентът се е случил на 4 ноември към 18:55 часа в посока Лом край село Расово неправоспособен шофьор от село Замфир с „Ауди А4" предприел изпреварване, но не оставил достатъчно разстояние и блъснал странично изпреварвания „Фолксфаген Пасат" с водач 20-годишен мъж от Лом.

След удара двата автомобила станали неуправляеми и последователно излезли от пътя като се преобърнали в нива край платното.

Пострадали са три души – неправоспособният водач е със счупен таз и множество други фрактури, а шофьорът и пътник на 54 години от другия автомобил са с телесни повреди и охлузни рани. Тримата са настанени в болница в Лом.

Поради тежкото състояние на причинилия катастрофата шофьор, той не е тестван за алкохол, а пробата на другия водач е отрицателна.

По случая е заведено досъдебно производство по член 343 от Наказателния кодекс, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

В последните месеци криминалните престъпления в област Монтана намаляват в сравнение с предишните две години, но транспортните произшествия леко нарастват, съобщиха от полицията в Монтана.