0

С инът на лидера на „Възраждане“ влязъл в схватка със съученици заради подписката за референдума за запазване на българския лев. Костадин Костадинов разказа лично за екшъна с публикация в социалната мрежа.

По думите на Костадинов синът му влязъл в словесна сблъсък с училищния бабаит, след като скъсал демонстративно празни бланки. Напрежението ескалирало, когато депутатският син раздал „балтиите“ на прегрешилия ученик, който обаче отказал да се примири с поражението и се върнал с подкрепление. 

Ето как Костадинов описа случката във Фейсбук:

Моят син събира подписи за референдума за запазването на лева в неговото училище. Последна година е, пълнолетен, и за няколко дни събира почти 60 подписа от негови съученици. Твърди, че много повече искат да се разпишат, но за съжаление нямат навършени 18 години. Преди два дни обаче се разиграва следната случка.

Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, за да събере в неговия клас. След малко обаче идва друг, оказал се бабаита на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава утвърдителен отговор, начинаещия евроатлантик къса демонстративно бланката и казва - "ето какво мисля за вашата подписка". Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора - или да отиде и да принтира за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски:). Евробабаита отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите:) Тръгвайки си разгневен, той заплашва да се върне и да отмъсти. След малко се връща с още няколко момчета, но и синът ми е с неговите приятели, като последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото:) След като повежда в резултата с 2:0 в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра:)

След случката интересът към подписката станал още по-голям и вероятно в понеделник почти всички пълнолетни ученици в училището ще са се подписали:)

Има моменти, в които много се гордея с децата си, и този е точно един от тях:) Защото, докато синът ми разказваше историята, дъщеря ми, която е на 11 години, през цялото време се тюхкаше, че е малка, и не може да събира подписи и тя:)

Победата е наша, уважаеми сънародници! Ще съберем подписите, ще свикаме референдум, ще го спечелим и заедно ще пишем историята не само на България, но и на Европа!

Междувременно юристът и бивш депутат от „Демократична България“ Стела Николова обяви, че Стела Николова обяви, че от Регионалния инспекторат по образование ще излязат с изявление. Николова припомни във фейсбук профила си, че ако се спазва закона Костадинов може да бъде подведен и под наказателна отговорност.

Ето какво написа тя в профила си в социалната мрежа: 

Йористът Костадин трябва да е запознат с правилата за събиране на подписи за референдум.

Йористът Костадин трябва да е обяснил на пълнолетния си син, че той носи отговорност по НК.

Йористът Костадин, който се похвали, че спрял приемането на Закона за домашното насилие вероятно не разбира, че насилието под всякакви форми се преследва от закона у нас, а бабаитлъкът се наказва.

Йористът Костадин и неговите симпатизанти трябва да са наясно, че законите в България важат и за националисти.

Предвиденото в т.2 на чл.12 от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление/ закон за референдумите/ ясно посочва, че се иска съгласуване от общината къде ще се събират подписи и със сигурност общинска администрация не е съгласувала училище.

Дано Йористът Костадин осъзнава какво натресе на пълнолетния си син, който ще трябва да отговаря за постъпките си, предвид, че е бил предупреден от директора на гимназията, че няма право да събира подписи в училище. А за агресията в училище още повече последствия го чакат.

Регионалният инспекторат е уведомен и е взел мерки. Ще има изявление.