0

З акоравял рецидивист, който за пореден път застана пред Темида в Сливен, пробва да омилостиви съдебния състав със сърцераздирателна история за едва ли не умиращо от глад дете на жената, с която живеел на съпружески начала. Заради това бил извършил пореден обир от дома на 75-годишна своя съгражданка.

Случаят е от 19 юли т. г. в центъра на Нова Загора, когато посред бял ден Ангел А. прескочил оградата на двора, където живеела жертвата му, проникнал в едно от помещенията и след като нанесъл няколко юмрука в лицето и тялото на домакинята, задигал 4 банкноти от по 20 лева и портфейл, в който имало още 36 лева на монети.

В резултат на нанесените й удари и преживения шок жената останала в безсъзнание няколко часа, през които извършителят успял да избяга и да се укрие. Той е бил задържан месец по-късно в хода на разследване на друго престъпно деяние.

Според разследващите обирджията никога не е имал дете, а  домът където е задържан бил на 32-годишна проститутка, която от години и половина изтърпявала присъда в сливенския затвор.

За този обир Ангел А. ще изтърпи 4-годишна присъда при първоначален строг режим.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производства, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.