0

С кандал между комшии се избухна заради силна музика и завърши с окървавени глави и счупена ръка.

Междусъседската война в село Светлина, община Средец, пламнала след шумен купон с много алкохол и кючеци.

Потърпевшите са руснаците Александър Перевалов и съпругата му Людмила, които помолили съседите си да намалят децибелите стана ясно от пост на пострадалия мъж във Фейсбук групата „Средец без цензура“. 

„29 юни 2023г., около 21 часа в село Светлина, община Средец. Учтиво и преди това писмено помолихме съседите да намалят музиката, тъй като си лягаме рано поради нашата възраст и не можем да заспим поради много силна музика, невъзможно е да се отворят прозорци поради тези високи децибели. Съседите не откликнаха на молбата ни. Още повече, че по-големият дойде на нашата порта, започна да крещи, да заплашва и да псува нецензурно. Опитахме се да го успокоим и да го отпратим от нашия двор. Започна да хвърля камъни по нас. Започнахме да се защитаваме. 

На помощ му се притекоха двама яки млади момчета, които също започнаха да хвърлят камъни. Продължихме да се защитаваме. В резултат на това разбиха главата ми. Биха ме с ръце и ме ритаха, а жена ми удариха в лицето и ѝ счупиха ръката, опитаха се да изтръгнат телефона от ръцете ѝ. Обадихме се на кмета на село Светлина, той ни препоръча да отидем в полицията. Обадихме се в полицията на телефони 05551/6234 и 05551/7003. Никой не вдигна телефона. Не можахме да стигнем до полицията, защото не се чувствахме добре. Решихме да споделим тази ситуация. Бъдете внимателни. Явно в Светлина не се съобразяват със съседите и се държат безнаказано. Чудя се защо“, разказа Александър Перевалов,

Кметът на средецкото село Иван Айрянов пък светкавично коментира поста, като разкри другата страна на конфликта.

“Г-н и г-жо Перевалови! Пиша ви официално този коментар като кмет на с. Светлина! Както знаете казвам се Иван Айрянов, контактите са ми в интернет, и винаги можете да се свържете с мен! Относно ситуацията днес, вие ми звъните след целия инцидент! Първо г-жа Перевалова е решила да изземе моите правомощия като е отишла да се саморазправя в жилището на хората! Нахлула е през вратата, държала е телефон и е снимала, а в последствие е замеряла хората с камъни! След което те са дошли отвън при вас и там сте продължили! Г-н Перевалов първи е нанесъл удар с тейзер фенер! Аз винаги първо проверявам истиността на двете гледни точки преди да съдя някой! Няма да ви защитя само защото вие сте руски граждани и да нападна другите защото са роми! Г-жо Перевалова, българското законодателство определя как и до колко часа може да се слуша музика! Ако бяхте ми се обадили преди да отидете вие да се саморазправяте, аз щях да проверя случая, ако беше силна музиката щеше да ги посетя и да им наредя да я намалят! Вие обаче решихте че щом вие кажете трябва на момента да изпълнят вашето желание! В крайна сметка аз не си нося кристалната топка за да знам че някъде в селото има конфлик или нередност! Както казахте не отговарям само за уличното но и за реда! Но все пак решихте вие да свършите моята работа! И след целия инцидент вече ми звъните да ми казвате че някой ви е бил! Да, както ви написах, това са въпроси от частно правен характер! Ако имате притенции обърнете се към адвокат!", пише кмета на селото.

Facebook/Средец без цензура

Facebook/Средец без цензура