0

З адържаха за 72 часа 43-годишния мъж, който насочи пистолет към главата на свой съсед в София. Станало е ясно, че използваното оръжие е газов пистолет, съобщи NOVA.

Случаят е от 24 май, като екшън сцената се разиграла в блок 538 на столичния квартал „Люлин”. Потърпевшият Ивайло Стоянов сподели, че се е уплашил много. Съседът му го обиждал преди да насочи оръжието си към лицето му. 

Мъжът с пистолета е таксиметров шофьор. Държал се грубо дори с полицаите, които Ивайло повикал. „Никога не съм говорил с този човек, нито сме имали някакъв конфликт. Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням”, разказа Стоянов.

От прокуратурата обясниха, че преписка по сигнала е постъпила по компетентност от Софийската градска прокуратура в Софийската районна прокуратура на 8 юни. На същия ден по случая е образувано досъдебно производство.

Наблюдаващ прокурор е дал указания за извършване на действия по разследването - разпити на свидетели и изготвяне на експертизи, в това число на балистична експертиза по отношение на оръжието.

На 29 юни след доклад на материалите, събрани в хода на разследването, е изготвено постановление за привличане на 43-годишния мъж към наказателна отговорност. На обвиняемия е наложена забрана за напускане на страната.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия.