0

"Ела да ме прибереш, упоиха ме и ме изнасилиха. Взеха ми дрехите и парите, нямам нищо". Това били последните думи на 32-годишната Биляна Спасова към майка си. Младата жена е в неизвестност от една седмица, когато заминала за Атина, съобщи сайтът "Български новини".

Сигнал

Сигнал за изчезването на българката, която е родом от Русе, подала нейната майка. Тя съобщила, че дъщеря й пристигнала в Атина на 18 юли, настанила се в хотел на центъра и дни по-късно следите й се изгубили. Преди да изчезне младата жена е позвънила на майка си в Русе от българско заведение, което се намира в близост до хотела, със зов за помощ. Казала й, че е упоена и изнасилена.

Зъболекар

Майката веднага тръгнала за Атина и в момента е в гръцката столица безсилна да открие дъщеря си. „Дъщеря ми пристигна в Атина, тъй като си правеше зъбите при зъболекар, завършил в България. Винаги ме е предупреждавала да внимавам по центъра и да имам очи и на гърба. Пазеше се много“, ридае неутешимо майката на момичето. Алармирана е полицията и българското посолство, но към момента няма никаква информация за местонахождението на нашенката. Двете жени са живеели в Атина, но преди няколко години са се прибрали окончателно в България. Според свидетели от български магазин, който Биляна е посещавала, през последните два дни е била неадекватна. Майката умолява всички българи, които имат някаква информация или са видели някъде Биляна, да се обадят в полицията или в българското посолство.

.

 .