0

Д НК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински. Работи се и по версията Ангел Христов да не е влязъл жив в страната. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от NOVA.

Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. Как и кога е влязъл в България близките му дават противоречиви сведения. Информацията за полет от Дубай не е била потвърдена, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Трупът на Ангел Христов вече е в София, няма данни към момента за насилствена смърт. 

Съобщението за смъртта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и издаден смъртен акт. 

Полагат се усилия да се установи дали на територията на България се намира и другият т. нар. брат Пламен Галев, който също е издирван с червена бюлетина от Интерпол заради влязла в сила присъда.  

Министър Демерджиев коментира и данните, че Петьо Еврото е напуснал страната заедно със семейството си.

По времето на Борис Велчев като главен прокурор пък Борислав Сарафов е ръководил екипа, разследвал дейността на братя Галеви. Христов е влязъл в България през зелена граница, коментира междувременно Сарафов новината за обвитата в мистерия смърт на единия от братя Галеви.

ИЗВЪНРЕДНО! Почина единият от братя Галеви

Заместник-главният прокурор коментира и "Барселонагейт". "Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на главния прокурор и когато отношенията му с Бойко Борисов се обтегнат, той задава ритъма на разследване", каза той.

"Иван Гешев влияе пряко на вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по важните дела. Тези дела, които в момента се активизират, се съгласуват лично с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по собствена воля изведнъж са решили да се активизират и да форсират активно разследването... Сега се наблюдава активизиране на такава практика. Наблюдаваме тежко извращение и използване на институцията "прокуратура" в полза на личния интерес на Иван Гешев. Това е недопустимо и може би касае злоупотреба с права", посочи Сарафов. 

И подчерта, че отношенията му с Гешев са се влошили заради разминаване - Сарафов е очаквал нормално работно и професионално ниво, докато Гешев, според него, очаквал сервилност и сляпо подчинение. 

"Когато открито на пресконференция той ме нападна, аз трябваше да се защитя по някакъв начин. Очевидно има негативно отношение към мен, което тогава извади на показ... Откакто се разбра, че ще има механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, отношенията между Гешев и политическата класа се нагнетиха", обясни Сарафов.