0

 Митьо Очите дойде с дъщеря си в съда, но пак отложиха делото. Поредният фалстарт на процеса е заради болен подсъдим.

Иван Колев е приет по спешност в инфекциозно отделение в Бургас. Това съобщи в съда адвоката му Марина Ангелова. Тя предостави и медицински документи от 17.02. за увреждане на черния дроб.

На съдия Петя Крънчева й се наложи да отложи делото за друга дата, тъй като неявяването на кой да и от подсъдимите е пречка, защото така се нарушава правото му на защита. Това е поредното отлагане на делото. През декември 2022 отсъстваше адвокатът на подсъдимия Иван Пишиев. Заради неявяването на адвоката на Пишиев и защото е бил редовно призован, съдът ще го глоби в размер на 500 лева.

Митьо Очите е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че тя действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Димитър Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в градския съд.