0

Д ва месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица разследващите все още нямат яснота какъв е мотивът за жестокото престъпление и кой го е извършил.

Имат обаче показанията на единствените задържани 7 дни след убийството - близнаците Борислав и Валентин Динкови. Показания, които двамата братя сменят няколко пъти пред криминалисти и психолози.

Динкови са обвинени за укривателство на издирвания за убийството Рангел Бизюрев. Обвинението спрямо близнаците не беше променено въпреки поредицата протести на близки и приятели на убития, които настояват обвинението на братята да се промени от лично укривателство на съучастие в убийство.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА МИТКО: Близнаците от Цалапица отиват на съд

Комуникация

„Извикан е, излезнал е“, разказва майката на Митко - Атанаска Бакалова.

Гласнюз съобщи, че разполага с всички негови кореспонденции в социалните мрежи от 20 юли, когато е убит, както и от дни и месеци преди това. Пет минути преди да излезе от дома си Митко си е писал с Борислав Динков и едновременно с непълнолетно момиче, с което имали тайна връзка и което Борислав също е харесвал. „Преоблякъл се е в последния момент“, забелязва майка му по време на първия оглед в дома им.

Към 21,20 ч. във фаталния ден Димитър седял на двора заедно с майка си и си чател по телефона, бил радостен. По-късно става ясно, че си е пишел с момичето, с което е имал връзка.

Разследването

Според доказателствата по делото записите от камерите и показанията на близнаците Борислав и Валентин Динкови Митко е убит в периода 23-23.20 ч. В показанията си Борислав твърди, че пред къща, близо до дома на Митко, двамата с Рангел са били в неговия автомобил.

Когато той минал покрай тях, Рангел слязъл от колата, хванал го за раменете и го попитал: „Какво си говорил за мен?”. След това му нанесъл удари в корема и гърдите. Според медицинската експертиза Митко има счупени няколко ребра и носни кости. Фаталният удар, довел до неговата смърт, е именно счупването на носа му.

Борислав и Митко са били приятели до последния му ден приживе. Това твърдят негови приятели, доказват го и кореспонденциите в социалните мрежи между двамата, съобщава Гласнюз.