0

Е дин е загинал, а двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия с мотоциклети в Пернишко на старта на тазгодишния мотосезон. И трите катастрофи са от 6 април, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

52-годишен жител на село Боснек е загинал на място след като се е ударил в масивна бетонова ограда на къща в населеното място. Управляваният от него мотоциклет е бил без регистрационни номера, казаха от полицията. Сигналът за ПТП е подаден на тел. 112 малко след 19 ч. на 6 април. По-рано през деня, на пътя от село Мещица в посока Брезник 30-годишен перничанин паднал с мотоциклета на лявата си страна и влачейки се, се е ударил в предпазната мантинела.

Предполагаемата причина за инцидента е несъобразена скорост. Транспортиран е за преглед в пернишката болница, където медици установили, че е с фрактура на лява пищялна кост. Минути по-късно е получен пореден сигнал за катастрофа с мотоциклет. Пострадал е 44-годишен перничанин, който се ударил с мотоциклета си в лек автомобил, след като не спрял на червен светофар. Мъжът е с фрактура на китката на едната ръка.