0

М утрите се завръщат на престъпната сцена. От МВР отчетоха ескалиране на напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от мутренскте времена.

„Имаме основание да смятаме, че има такова напрежение и ние няма да останем безучастни. Нашите действия ще са ответни на всичко, което се случва, заяви директорът на Националната полиция Атанас Илков.

„Трябва да покажем на тези хора и на обществото, че няма да оставим почва, в която да виреят техните намерения“, категоричен бе той.

Рано тази сутрин на територията на областните градове Враца и Варна започнаха специализирани полицейски операции. Акциите са насочени срещу битовата престъпност и идва две седмици след операция „Бяло“, с която МВР и прокуратурата атакуваха наркодилъри, като още тогава от двете институции анонсираха, че предстоят още действия по линия на противодействието на престъпността.

Спецекипи на полицията претърсват къщи в ромските махали във Варна и Видин. Полиция е блокирала и няколко автокъщи на изходите в двата града.