0

П редставител на МВР ще бъде допуснат властите в Република Южна Африка до разследването на убийството на кримигероя Красимир Каменов – Къро, който беше убит в четвъртък в дома му в Кейптаун. Заедно с него загинаха още трима души.

„По повод на убийството на Красимир Каменов - Къро, съпругата му и още 2 лица, което беше в ЮАР искам да внеса някои уточнения. Още сутринта МВР предприе действия да придобие цялата информация по този случай по официални канали, със съдействието на Министерството на външните работи. В момента сме в комуникация с властите в ЮАР“, коментира Иван Демерджиев, цитиран от БНР.

Българските власти са получили уверение, че ще получат цялата информация, касаеща покушението над издирвания Интерпол кримибос.

Вътрешният министър посочи още, че със заповед на главния секретар в цялата страна тече акция срещу представители на криминалния свят, които могат да извършват тежки криминални престъпления.

„Нашата цел е да предотвратим тежки престъпления против личността. Да установим връзките и причините, довели до това престъпление и да разкрием извършителите и евентуалните поръчители", подчерта силовият министър