0

Б итов спор между съседи завърши с безскрупулно убийство. Камера за видео наблюдение записала момента, в който разярен мъж извадил боен пистолет и гръмнал съседа си пред погледа на жена му.

В рамките на една минута скандал за общ воден кран между две къщи ескалирал до хладнокръвната стрелба. 

Случаят е от понеделник сутринта, разиграл се в град Ескасу в Коста Рика, съобщава New York Post.

Видеото показва как жена излиза от гараж, а съседска двойка започва да й крещи. Мъжът й се появява и първоначално опитва да дръпне съпругата си. Ситуацията бързо излиза извън контрол и 53-годишният Едуардо Замора вади пистолет, зарежда го, но после го прибира под дрехите си.

Другият мъж - Отониел Мендоса, също на 53 години, пръв нанася удар в лицето на въоръжения си съсед. Настава бой между двамата, които си разменят няколко тупаника. Изпусналият нервите си Замора вади за втори път оръжието си и произвежда няколко изстрела в тялото на Мендоса.

Когато простреляният мъж пада на земята стрелбата по него продължава безмилостно. Общо 9 патрона са изстреляни по Мендоса, който е убит на място.

В междусъседската кавга се корени стар спор, свързан и с националността на убития. Той е от Никарагуа и е получавал подигравки от своя съсед, който е тормозел него и семейството му.

Убиецът е арестуван от полицията и ще остане в ареста за минималните 3 месеца, докато тече разследването.