0

Н апушен германски турист бе спипан при полицейска проверка на пътя между Смолян и Девин. Чужденецът бил се бил докарал в състояние „фазомер“, известно сред напушалките като най-висока степен на наркотично опиянение.

Според запознати германецът бил пушил от сорта „немския чук“, който съдържа над 10 мг тетрахидроканабинол – делта и е с най-силният психоактивен компонент сред канабиса.

Чужденецът бил зад волана на чисто ново „Порше Кайен“ с регистрация от Мюнхен, Германия. На разклона за село Сърница бил забелязан от патрул на Гранична полиция към ГПУ – Доспат. Униформените му подали сигнал със стоп палка да спре. Германецът чинно подал мигач и отбил вдясно. Граничарите обаче се усъмнили, че нещо не е наред, тъй като докато им подавал документите си немецът не спирал да се смее.

Обяснил им, че почти не говори немски, не може да разговаря с тях на баварски. Казал, че английски говорят само глупавите хора и попитал каква е причината да го спират за проверка. Това още повече усъмнило граничния патрул и те се обадили на колегите си от РУ-Девин.

Дошлата оперативна група от районното установила самоличоността на германеца – 44-годишен със статут на временно пребиваващ в България. При извършения му личен обиск, в джоба на рибарско яке, намиращо се багажника на джипа са намерени 14 глави жълтокафяво вещество с бруто тегло 2,88 грама. При полевия наркотест то реагирало на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Срещу 44-годишнят чужденец е образувано и отделно бързо производство, за това, че на същото място по същото време управлявал.