0

С лужител на Областната дирекция на МВР в Ловеч е задържан снощи за срок до 24  часа след подаден сигнал от жена, с която живее на семейни начала, че я е заплашил, предаде БНР.

Снощи 20-годишната жена е потърсила помощ в ловешката полиция, като преди това на телефон 112 тя обяснила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, я е заплашил. 23- годишният служител на областната дирекция на МВР е бил задържан на посочения от жената адрес в Ловеч.

Иззето е служебното му оръжие.

Той е отведен в полицейския арест, а направеният му тест е показал високо съдържание на алкохол в кръвта му, а пробата за наркотици е отрицателна. Полицаят е отстранен временно от длъжност, срещу него започва дисциплинарно производство. По случая е образувано следствено дело, всички материали са докладвани на Районна прокуратура Ловеч. 

Директорът на ОДМВР-Ловеч ст. комисар Станислав Великов, заедно със своите заместници, са се срещнали и разговаряли с потърпевшата и са я уверили, че ще окажат максимално съдействие за гарантиране на нейната сигурност.