0

К авга за алкохол завършила с фатален край. 43-годишен мъж е убит в пернишкото село Расник. Извършителят на тежкото престъпление е задържан. Той е на 74 години и е известен на полицията с кражби и хулиганство.

Сигналът за убийството е подаден във вторник вечерта малко преди 23:00 часа на тел. 112, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, предаде БНР.

"Незабавно полицейски служители са отишли на място. Задържали са 74- годишен местен жител, за когото са събрани данни, че е убил 43- годишен мъж от Радомир, който е бил работник в селото. При проведените процесуално-следствени действия, по първоначални данни, е изяснено, че 43-годишният мъж отишъл в дома на 74-годишния и му поискал алкохол и пари. Той му дал. След като изпил една част от алкохола се върнал за още и тогава между двамата, вече и двамата били много пияни, възникнал скандал, при който 74- годишният първоначално го ударил с тръба, а после и с брадва", каза Алексов.

74- годишният мъж е задържан за 24 часа. Образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.