0

Ш офьор, предприел изключително рисково изпреварване на главния път между Пловдив и Хасково, е бил задържан от полицията в Първомай. Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалните мрежи.

Около 14.30 ч. водач споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как автомобил се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и с. Бяла река.

FacebookПървомай/Yordan Georgiev

В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион, докато в насрещното платно има автомобил. Трите коли се разминават, като опасният шофьор преминава вляво по банкета.

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била много голяма, а за участвалите в нея водачи изключително стресова.

Три часа след преглед на кадрите и благодарение на бързите си действия, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора нарушител.

Той е 26-годишен местен жител със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания по Закона за движение по пътищата. Задържан е за 24 часа, а по случая-образувано бързо производство, предаде NOVA.