0

М итнически служители на „Капитан Андреево” задържаха над 5800 контрабандни таблетки и сашета за стимулиране на полова мощ, превозвани за Германия.

На 24 май на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока - замразена риба, от Турция за Германия. Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, съобщават от Агенция „Митници“.

В хода на контролните действия, в най-отдалечената от вратата вътрешна част на товарното помещение са отрити по т. нар. метод „тапа” 12 кашона, пълни с различни препарати за полова мощ. Общото количество на задържаните сексуални стимуланти е 1620 таблетки и 4279 сашета.

Шофьорът на камиона е посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги е купил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия.

Контрабандната стока е задържана. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.