0

Д елото за жестокото убийство на собственичката на аптеки „Астра“ в Русе – Еранухи Пехливанян, тръгва на втора инстанция. Първото заседание ще се състои днес във Великотърновския апелативен съд. Подсъдими са Гарабед Веринян и Михаил Михов.

Присъда

На първа инстанция двамата мъже получиха по 25 години затвор и конфискация на половината имущество. Те бяха осъдени също да платят солидарно компенсация за причинените неимуществени вреди на близките на жертвата за над 600 000 лева.

Делото във Великотърновския апелативен съд бе образувано след протест на Окръжната прокуратура в Русе и обжалване от двамата подсъдими и близките на Еранухи Пехливанян на присъдите, произнесени от Окръжния съд в крайдунавския град на 19 май тази година.

Престъплението

Тежкото престъпление стана на 11 януари 2022 г. 56-годишната Еранухи бе отвлечена, принудена да даде 65 000 лева, а след това убита. Престъпниците отвели жертвата си в покрайнините на Русе, където я удушили. На следващия ден хвърлили разчлененото й тяло в река Русенски Лом на около трийсетина километра от областния град. Части от трупа бяха намерени седмица по-късно.