0

А гресивен шофьор скочи и наби сляп човек, а преди това го блъсна с колата си. Екшънът се разиграл на улица в ромската махала на белишкото село Бабяк.

53-годишният Ихтиандър Михайлов карал лекия автомобил „Джип Гранд Чероки“ на дъщеря си. При разминаване ударил с дясната странична част на колата си ръката на 50-годишния незрящ Камен Гайтанов, който бил с жена си Атанаска. Между нея и водача прехвърчали искри, изразяващи се във взаимни обиди и вербални заплахи. Шофьорът, който по непотвърдена информация бил пийнал, слязъл от возилото и счупил бастуна на слепеца, след това го ударил по главата. Не се разминало и на жената, която ударил в корема и по рамото, след което офейкал от местопроизшествието. 53-годишната Атанаска подала сигнал в РУ-Разлог.

Веднага след получаване на оплакването служителите на реда предприели незабавни действия за издирване на нападателя. Ихтиандър Михайлов бил задържан с полицейска заповед до 24 часа. Колата е прибрана в двора на полицейското управление. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на разследването ще се изясняват причините и обстоятелствата, провокирали грозната улична саморазправа.

"Предния ден е имало разправия между Ихтиандър и вуйчото на Камен. От доста време между фамилиите има напрежение и спорове. Явно след словесната престрелка между Атанаска и Ихтиандър се е стигнало и до агресията от страна на шофьора. Няма напрежение в селото, полицаите са предупредили и двете страни да не се стига до нови инциденти", коментира кметът на Бабяк - Шемедин Бъсков.