0

Б ългарски проститутки в Германия заработват до 10 000 евро на месец и са сред най-оборотните в бранша. В страната се регистрират все по-голям брой нощни труженички, като голямата част от тях са от България, става ясно от публикации в изданието „Билд“. Наблюденията са предимно в провинция Баден-Вюртемберг с център Щутгарт, където властите се борят срещу публичните домове.

На публични места се поставят плакати, които имат за цел да повишат осведомеността на населението за проблема с проституцията. Въпреки това клиентелата на труженичките не секва, а дори расте. Според Държавната статистическа служба броят на проститутките в Баден-Вюртемберг рязко се е увеличил. Все повече жени, пристигащи от Източна Европа, които практикуват древната професия, се местят в района.

Желания

Българките са сред предпочитаните, дори повече от румънките и украинките, които са в остра конкуренция. Нашенките се избират предимно от бели мъже на средна възраст, които имат семейства и добри доходи. Те предпочитат разнообразие в креватните изпълнения, каквото не могат да им осигурят скучните домакини. Харесват сънародничките ни и са сред редовните им посетители. През предходната година в югозападната немска провинция са регистрирани почти 3500 проститутки. Според статистиката това е с 26 на сто повишение на годишна база. Въпреки това сексработничките са все още по-малко от времето преди корона кризата. Рекордът е от края на 2019 г., когато са регистрирани близо 5000 проституиращи.

Регистри

Повечето регистрирани проститутки са с чуждо гражданство, като най-често това са българки и румънки. Само една от шест има германски паспорт, казват местните власти. Подобно е и положението в съседните провинции. Немските медии съобщават и за нова практика при опит за контрол над труженичките. Често наркодилъри им стават „гаджета“, като така ги правят зависими. „Билд“ разказва за нашенка във финансовата столица Франкфурт, която вилнее в атрактивен район на града. Българката изтръгва кошчетата за боклук от местата им, рита кофи за боклук през улицата, хвърля стъклени бутилки по колите и ги разбива на асфалта, плюе минувачите и накрая съблича всичките си дрехи. Това се случва под въздействието на смес от нов вид дрога, твърди изданието. Най-вероятно става дума за новия бич сред наркоманите – фентанил, който все повече се разпространява в Германия.

Феномен

Жената доскоро е била успешна хетера и е изкарвала по 10 000 евро на месец. Държала е и собствена „стая за удоволствия“ срещу 140 евро на ден. Но тръгнала по пътя на наркотиците и била изхвърлена от бардаците като проблемна. Гюнтер Таубер, бивш ръководител на службата за командване и ситуация на градската полиция във Франкфурт, коментира: „Тя вероятно е поредната жертва на новите смеси от наркотици. Тези нови смеси, комбинирани с алкохол, карат потребителите да губят контрол и да стават по-агресивни от всякога.“ Според експерта дилърите търсят именно такива податливи и самотни момичета, като ги заробват с дрогата. Разбира се, това не е феномен.

Наши сънароднички продават ласки почти из целия континент. Тези, които са посещавали нидерландската столица Амстердам и особено прочутият квартал на Червените фенери са ги срещали вероятно и заговаряли на родния им език.

Хитове

От витрините с приглушено червено осветление може да се чуят познати ритми от популярни нашенски чалга парчета като особено популярната в последно време преработка на гръцкия фолкхит Se Perno Gia Na Sou Po на Триандафилос във варианта му „По, по, по“.

Само допреди няколко години секструженички сънароднички бяха масово явление и в южната ни съседка Гърция. Често прецъфтели госпожи 40+ обслужваха по-непретенциозната клиентела в северната част на страната, като това се случваше в така наречените бараки - барове с „консумация“, където публиката беше предимно на средна възраст, че и нагоре. Уличните дами пък обикаляха центъра на Атина. Често можеха да бъдат забелязани на площад „Ватис“, където направо скачаха в колите на клиентите. С финансовата криза обаче Гърция стана непривлекателна за продавачките на любов и те вече са се преселили предимно в Северозападна Европа, където стандартът на живот и на клиентите е несравним.

Жриците се върнаха на столичния бул. „Сливница“

Жрици на любовта от няколко дни отново са заели позиции на обичайните си места по бул. „Сливница“, видя екип на „Телеграф“. Проститутките причакват зажаднели за ласки любители на кърска любов. Интересът към крайпътните труженички е голям, тъй като цените са народни, а нещата се случват набързо. Клиенти са им предимно шофьори на баничарки, доставчици и куриери, които циркулират по софийските улици денонощно и нямат време за среща с нормални жени.