0

Ж ителите на френския град Гренобъл вече може да си отдъхнат, след като полицията успя да арестува сериен изнасилвач. Той е едва на 22 години, но само за няколко седмици превърна малкия за размерите на Франция град в кошмарно място.

Облечен в черни дрехи Милан Д. преследвал жертвите си със скутерче, откъдето бързо му се появил прякорът „младежът със скутера“. Именно с него дебнел жени, прибиращи се късно вечер от работа и ги следвал преди да ги нападне.

Младият мъж отрича да е виновен за всичките осем изнасилвания в Гренобъл, в които е обвинен, но ДНК експертиза го уличава поне в едно от жестоките престъпления. Ако бъде признат за виновен за серийния характер на деянията го чакат 20 години затвор.

Близки на Милан Д. са изненадани, че той е извършителят на блудствата в града. Описват го като нормално момче с добри семейни отношения с майка си и сестра си. От дълги години имал приятелка, която била влюбена в него.

Адвокатът на изверга ще опита да му „осигури“ минималните 15 години зад решетките, колкото определя законът във Франция за изнасилване. Заради тежките провинения мъжът остава в ареста и там ще чака делото срещу него да започне.