0

С лужители на МВР са отстранени от длъжност след случая с пребитото 19-годишно момче в Плевен. Това обявиха директорът на ОД на МВР и вътрешния министър Иван Демерджиев.

Шефът на местната полиция Веселин Вътов обясни, че в момента тече разследване и се проверяват записи от видеокамери.

Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.



"Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов.

„Разпоредил съм на директора възможно най-бързо да бъде завършена тази проверка. Аз ще я следя. Ако има нужда да се намеся, ще го направя. Очаквам бърз и категоричен резултат. Ако има служители, които са допуснали нарушение, очаквам да бъдат незабавно санкционирани”, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

Припомняме, че в бащата на пострадалото момче Костадин Недялков сигнализира за побоя в неделя. Недялков обясни, че случаят е от 11 февруари. 

Той твърди, че не е имало сбиване между двете групи момчета, което да е провокирало намесата на полицаите. “Те просто са дошли и са започнали да раздават правосъдие”, твърди още той. 

Побоят над 19-годишното момче продължава докато то не изпада в безсъзнание. 

“Седял е в безсъзнание повече от 2 минути. Докато охрана не идва да му извади езика”, казва бащата.