0

Ж ивотът на пострадалия фен на Левски в Скопие вече е извън опасност и в понеделник трябва да се прибере в България, заяви в "Арена спорт" Никола Бушняков - зам.-председател на сдружението "Левски на левскарите".

"Остана незабелязан начинът, по който се третират хората с българско самосъзнание в Северна Македония. Бяхме закупили билети за хора, които живеят в Северна Македония, които не дойдоха на срещата, защото се страхуваха от репресия", каза още Бушняков.

Майката: Малкият дявол! Жив е, можеше и по-зле да е

Той обясни ситуацията преди и по време на мача с Шкупи от Лигата на конференциите. 

"Не бих казал, че е тенденциозно, чисто професионално не са подготвени полицаите и стюардите на стадиона. Ситуацията беше предизвикана от охранителната фирма. 

Имаше представители на СДВР, които бяха в комуникация с нас, като те ни предупредиха, че комуникацията с македонските им колеги не върви както би трябвало и ни помолиха да се въздържаме от провокации.

До нас достигна информацията, че има наръган фен на Левски, първоначално отказахме да повярваме, но след това се оказа истина. При влизането в стадиона преминахме 4 проверки. Отношението на охранителната фирма беше непрофесионално. По време на мача нейният ръководител ни снимаше и ни обясняваше как след мача ще ни убие, опита се да търси саморазправа. Инцидентът беше предизвикан с желанието на охранителите да събуват привържениците на Левски", разясни Никола Бушняков.

Зам.-председателят на сдружението "Левски на левскарите" коментира и отношенията с ръководството на Левски.

"Факт е, че има напрежение. То възникна след Общото събрание на клуба, когато нашият представител беше отстранен от Надзорния съвет на клуба. Това, което настояваме, е да има отчетност и прозрачност как се разходват средствата", заяви Бушняков и добави, че от сдружението искат възстановяване на техен представител в ръководството на клуба.