0

Н ачалникът на група в Граничен полицейски участък Малко Търново Радослав Костов и двама негови подчинени са арестувани за насилие над мигранти. Костов е на служба в ГПУ-Малко Търново от около 7-8 години. Служителите на МВР хванали голяма група  мигранти от афганистански и сирийски произход. Първо са ги пребили жестоко, след което са ги ограбили. 

Взели са им всички ценни вещи – пари, телефони и други устройства, след което са ги качили в ЗИЛ и ги откарали.

Подставени 

Граничарите са били обект на следене от Дирекция „Вътрешна сигурност”. В групата на Костов имало подставени лица. Именно те са подали сигнал за камиона. Така униформените са арестувани. В района на Малко Търново упорито се говори, че голяма част от граничните полицаи ограбват нелегалните мигранти, след което ги връщат обратно в Турция.

Блокада 

Междувременно десетима нелегални мигранти бяха задържани от органите на реда в Карлово. В събота около 7,00 часа сутринта на Подбалканския път край карловското село Иганово те били спрени за проверка, след като първоначално шофьорът не се подчинил и направил опит да избегне органите на реда. Били са заловени 10 мароканци. Веднага след спиране на въпросните бусът и пилотиращият го джип с други четирима българи в него са задържани. Заради акцията десетки работници от ВМЗ „Сопот“ закъсняха за работа, тъй като пътят между Карлово и село Иганово бе блокиран с часове от полицията.