0

М акедонският българин от Струга Бекир Кадриески пътува за София, за да постъпи на лечение във Военномедицинска академия. Това потвърди самият той за „Телеграф“.

„В момента пътувам към София с лек автомобил. Наши съратници са говорили с ВМА, да ме лекуват. Ще ми правят скенер на главата, защото в Охрид отказаха“, обясни Кадриески.

45-годишният мъж бе нападнат пред заведение в Струга от четирима души. Нападателите го атакували в гръб с думите „Мръсен българин!“.

„Наговориха ми още куп псувни, които е неудобно да преповтарям сега. Но ме биха с боксове, паднах на земята и ме ритаха жестоко в корема“, разаказа още Кадриески. Той обясни, че се чувства по-добре, но иска да получи допълнителна медицинска грижа в София. Освен това се страхува за живота и здравето си ако след случая оставе в Струга.

Бекир Кадриески е съпредседател на Сдружението на българите "Шемето" в Струга. Официалните власти в Република Северна Македония задържаха единият от нападателите, но все още няма ясна позиция от тяхна страна за мотивите за побоя.

"Предприети са незабавни мерки във връзка със случая с нападнатия и пребит съпредседател на сдружението на българите в Република Северна Македония "Шемето" Бекир Кадриески в град Струга", коментира по-рано днес вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.