1

Р айонният съд в Благоевград остави в ареста двама братя, които сводничели на жените си и една братовчедка да проституират, съобщи struma.bg.

27-годишният Иван и 19-годишният Исус Анкови от Кнежа са обвинени, че са принуждавали жените си да извършват сексуслуги в хотел „Пилевски“ в Благоевград. 

Схемата

В хода на разследването са разпитани свидетели, сред които жените на двамата роми и тяхна братовчедка, както и на собственика на хотела Иван Пилевски. Първоначално стая наели Иван Анков и Бисерка Игнатова, които живеели на семейни начала. Те пристигнали на 8 юни в Благоевград. На другия ден дошъл и братът Исус с непълнолетната му приятелка Теодора М. Двамата също живеели без брак и дори били разделени, след като тя го напуснала заради побой. Исус успял да я убеди да се сдобрят и на 9 юни я взел от дома на родителите й в Луковит, за да я води на екскурзия в Благоевград. 

Принуда

След като се настанили в хотела, той й взел телефона, за да не може да се обажда на баща си. През следващите няколко дни Исус започнал да я навива да стане проститутка, но Теодора не се съгласила.

През това време в другата хотелска стая жената на брат му – Бисерка, и тяхната братовчедка Валентина предоставяли платени сексуслуги на клиенти. Тарифата на 1-часов сеанс била 120 лв. през деня и 180 лв. през нощта. В един от дните едната ромка заработила 1200 лв. 

Спасение

На 13 юни обаче бизнесът секнал, тъй като Теодора успяла да вземе телефона си от Исус под предлог, че иска да разгледа профила си във Фейсбук, но се обадила на тел. 112 с молба за помощ. След като разбрал какво е направила, той ударил телефона й в земята, но било късно, тъй като в хотела пристигнали полицаи и арестували братята роми. Те бяха защитавани от служебни адвокати, които пледираха, че са невинни и са станали жертва на коварен женски номер. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд.