0

П рокурорският син от Перник Васил Михайлов е изрисувал килията си в Софийския затвор с пречупени кръстове, което е причината да бъде преместен в затвора в Бобов дол. Това се разбра от жалбата му пред Административния съд в Кюстендил, която бе разгледана в петък.

„Аз нарисувах на стената някои неща - хитлеристки надписи и не съжалявам и не мога да кажа, че не съм прав, защото аз не харесвам някои хора и ще Ви кажа защо. Защото след 50 години ще ни контролират, имам предвид хората от ромски произход. Не ги харесвам, защото съсипват държавата и полицията ги пази. Не изповядвам нацистка идеология. Дойде началникът и ми каза да го изтрия. Изтрих го и той ме наказа след една седмица“, пише в жалбата си до Административния съд в Кюстендил Васил Михайлов.

СВИХА МУ САРМИТЕ: Бургаски пандизчии налазиха прокурорския син

Главната причина да иска да го върнат обратно в Софийския затвор, където освен пречупени кръстове, 19-годишният Михайлов влезе в тежък конфликт с джигита Георги Семерджиев, е споделил в жалбата си до съда: „Приятелката ми е студентка в София, тя е най-близкият ми човек, живеем заедно с нея, не живея с майка си и баща си, тя учи в университета и й е по-лесно да идва на свиждане при мен. Правя свиждане само с нея“, обяснява подсъдимият.

От материалите по делото в Кюстендил се изяснява, че за краткия си престой зад решетките в София Михайлов е получил няколко наказания. Едното е за притежание на мобилен телефон. Другото е за наличие на 0,31 промила алкохол, което не признава и твърди, че се е жабурил с вода за уста. Има и наказание за сбиването с Георги Семерджиев. Санкцията му за това се изразява в лишаване от хранителна пратка за 3 месеца.

"Това е единствената ми конфронтация в Софийския централен затвор. В ареста на "Г. М. Димитров" съм имал и други, бил съм се с някакви момчета, но това е друга работа", разказва в жалбата Михайлов. Младежът е подсъдим по осем обвинения - закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства. Извън делото в Бургас, другите му дела са в Софийския районен съд, тъй като всички съдии от Пернишкия районен съд си направиха отводи заради баща му.

Синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов е доведен сутринта от Бургаския затвор, където прекара цяла седмица в компанията на корави батки, следствени за широк спектър престъпления от Наказателния кодекс. Той ще остане до понеделник в следствения арест на бул. „Г.М. Димитров“ в София, тъй като за 10 часа е насрочено дело в зала „Юстиция“ на Софийския районен съд, научи „Телеграф“.

Веднага след края на заседанието Васил Михайлов ще отпътува със затворнически бус обратно към килията си при батките в Бургас, тъй като на 11 април има дело за побой от лятото на 2021 година, станал пред плажно заведение в Созопол.