0

Р езултатите от кръвните проби на шофьора, убил тийнейджър на пешеходна пътека в центъра на София, са потвърдили наличието на над 2 промила алкохол, съобщава NOVA.

Инцидентът стана малко след 21 часа в събота в района на кръстовището на улиците "Генерал Й.В. Гурко" и "Цар Иван Шишман" на метри от сградата на МВР. Лекият автомобил преминал с висока скорост въпреки знака за пешеходна пътека. 15-годишното момче не е изскочило внезапно на зебрата. Колата го е влачила около 100 метра преди да спре, твърдят очевидци от съседно заведение. 

Очаква се по-късно дежурен прокурор от Софийска градска прокуратура да повдигне обвинение на водача и да го задържи за срок до 72 часа. 

"Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вещества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване", разкри по-рано главен инспектор Марио Киричков от сектор "Криминална полиция", СДВР. В колата заедно с шофьора е била и жена. "Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно", обясни Киричков. 

Мъжът първоначално е дал нелепи обяснения на случилото се, разказа още Киричков.