0

М ъртвопиян шофьор изправи косите на пловдивски полицаи. Мъжът шпорил по бул. "Княгиня Мария Луиза", когато бил спрян за проверка. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила. Почерпеният отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ.

С полицейска заповед е задържан за 24 часа в рамките на започнато бързо производство. Още седем шофьори са попаднали в ареста през последните три дни. По време на осъществения пътен контрол петима от нарушителите са били засечени в Пловдив, а останалите трима – в близки населени места.

Проверките са извършени от екипи на сектор „Пътна полиция“, Първо и Шесто районни управления и колегите им от Асеновград, Стамболийски и Труд. Петима пияни са установени на бул. „Васил Априлов“, бул. „Санкт Петербург“, ул. „Скопие“ и в квартал „Столипиново“, както и в село Боянци.

Междувременно в Манолско Конаре униформени засекли шофьор без книжка на електрически скутер, чиято алкохолна проба също била положителна – над 2,5 промила. С отнета книжка след наложено административно наказание бил и шофьор на автомобил, проверен от служителите на реда в Перущица.

*Източник: Марица