0

10-ГОДИШНО момиче е забременяло, след като е било изнасилено.

Насилникът също е дете - на 14 години. Двамата са се запознали онлайн, съобщава съдът.

Ученичката, чието име не може да бъде назовано, е искала да задържи бебето.

Шокиращият случай излезе наяве, след като подробностите от частното изслушване от миналия месец най-накрая бяха оповестени публично тази седмица.

При делото, гледано в Лондон, съдията е наредил да се направи аборт, въпреки че момичето искало да задържи бебето

По думите му, бременността я карала да се чувства "специална" и щяла да й осигури извинение да не се налага да се връща на училище.

Съдията от  Върховния съд в Лондон обаче, разпоредил по време на делото в четвъртък абортът да се извърши тази седмица, тъй като било в интерес на бременното дете.

Според консултанта по психично здраве, на момичето „липсва компетентност“ и гледа на ситуацията „много идеалистично и нереалистично“.

Специалистът допълва още, че на изнасиленото момиче й липсвали интелектуално развитие и капацитет да прецени сложността на решенията, които трябвало да бъдат взети. Емоционалният й подход към казуса очевидно замъглявал преценката й.

Момичето, което в момента е на 11 година, живее с родителите си и не ходи на училище.

Екип от специалисти разгледал рисковете за детето, ако то задържи бебето и единодушно се съгласили, че абортът е в негов интерес.

Шансовете й да умре по време на раждане, поради неразвитата й анатомия, са огромни, казва съдията.

Рисковете и ползите бяха обяснени на родителите й и те се съгласили да подкрепят прекратяването на бременността, въпреки че първоначално също са искали бебето да се роди, пише The SUN.