0

С мущаващо видео показва как безсърдечен мъж зарязва новородено бебе в жестоката жега и след това хуква да бяга, за да не го види никой. За щастие покрай пеленачето минава двойка и го забелязва как лежи беззащитно на земята.

Неидентифицираното недоносено бебе все още е било с пъпната си връв, когато е оставено увито в кърпа на мост над рекичка в Тексас рано сутринта миналата събота. В онзи момент температурата е била над 35 градуса на сянка.

Бебето „все още имаше плацента, така че беше току-що родено“, казаха от полицията на окръг Харис.

Кадри от камери за наблюдение записват момента, в който мъж бавно върви към моста и оставя на асфалта безпомощното новородено. Първоначално се връща бавно назад към него, но след това започва да тича.

За щастие в същото време двойка се е разхождала наблизо със собственото си малко дете. Те забелязали изхвърленото бебе и го взели със себе си.

„Забелязах две малки крачета да мърдат. Тогава съпругът ми беше точно зад мен с кучетата и си казах „О, Боже, бебе, бебе“, разказва Даниела Феделе, съобщава New York Post.

„Съпругът ми каза „Обади се на 911, обади се на 911“ и това направихме“, допълва още тя.

След като намират бебенцето семейството го взима и го премества до най-близкото дърво на сянка.

„Бях шокирана, ядосана, разстроена“, продължава още Даниела за намирането на бебето. То е момиченце. „Може да го оставите в пожарна, полицейски участък, болница, не знам… но не го оставяйте на улицата“.

След това двойката изчаква идването на полицаите, които го взимат и транспортират до местна болница.

За щастие новороденото е в добро здраве. От полицията са похвалили публично семейството, което го е спасило.

Нито заподозреният, който е изхвърлил бебето, нито майката, която го е родила, са открити, съобщава от полицията в Тексас.