1

Б ивш зоолог на Би Би Си е осъден на повече от десет години затвор в Австралия за изнасилване и измъчване на кучета.

Адам Бритън бе тикнат зад решетките в Австралия, след като се призна за виновен в 56 престъпления, свързани с изтезания и сексуална експлоатация на повече от 42 животни в неговия селски имот.

53-годишният мъж, който има докторска степен по зоология от Бристолския университет, преди да се премести в Австралия, беше осъден на 10 години и пет месеца с шест години без право на замяна, със задна дата от ареста му през април 2022 г.

Също така му се забрани да притежава или отглежда бозайници до края на живота му.

„Вашата поквара е извън всяка обикновена човешка концепция“, обърна се съдията към Бритън, докато произнасяше присъдата му, предаде Mirror.

Присъстващите в залата акхали и ридаели, докато се чели подробностите за обширното и жестоко престъпление на Бритън, довело до смъртта на 39 кучета, включително девет палета.

Бритън започнал да извършва престъпленията през 2014 г., малтретирайки сексуално собствените си домашни кучета - швейцарските овчарки Урса и Болт - в тайна "стая за изтезания", построена в неговия селски имот в лагуната МакМинс близо до град Дарвин.

Той продължил да издевателства над животните до април 2022 г., когато се разпространили кадри на неговите действия. Кадрите били предоставени на властите.

Бритън признал, че се интересува от „зоосадизъм“ пред Върховния съд на Северната територия, като дори признал, че насочвал други хора как да извършват подобни актове на насилие.