0

К уриозна кражба разкри полската полиция. С часове извършителят стоял неподвижно сред манекените на една от витрините на мол във Варшава. След затварянето на търговския обект 22-годишният задържан се разходил из магазините, спрял се на бижутерския щанд и задигнал част от скъпоценностите, предаде Би Би Си.

В крайна сметка извършителят бил забелязан от служителите по сигурността. 

Той е обвинен и в други две престъпления. В единия от случаите мъжът вечерял до късно в ресторант в друг търговски център, изчакал обекта да затвори и се промъкнал под частично затворените щори в магазин за дрехи. Там сменил облеклото си. После се върнал в ресторанта за повторно хранене. 

При третото посегателство задържаният отново останал в търговски обект до края на работното време, след което взел пари от няколко каси и се опитал да открадне други вещи.

Полицията е публикувала снимки от ареста на заподозрения. Мъжът е задържан под стража за 3 месеца, съобщиха от прокуратурата във Варшава, предаде NOVA. Повдигнати са му обвинения за кражба с взлом. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 10 години затвор.