0

П остоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ поиска прокурор спрямо 40 - годишен жител на казанлъшкия квартал „ Кармен“, който е обвинен за системно насилие над съпругата си в домашни условия.

Осъжданият преди години за грабеж и лежал в затвора Митко С. е бил задържан след сигнал, подаден от бащата на 30-годишната му съпруга, който изразил безпокойство че не е виждал дъщеря си повече от месец и половина.

Мъжът споделил че и друг път Митко е пребивал жена си, от която имал 4 деца, но не спирал да ревнува и тормози по всевъзможен начин.

Сигналът е бил подаден на 5-ти септември, при посещение на място полицаите установили, че апартаментът в многоетажния блок на територията на ромския квартал е заключен, но отвътре се чували хлипания и хрипове.

В присъствието на поемни лица униформените със съдействие на огнеборци разбила вратата и в една от стаите намерили жестоко пребитата и с гангренясали рани по тялото жертва. Заедно с нея било и най-малкото й дете, което било оставено гладно и жадно.

Състоянието на пострадалата била окаяно: оказало се че е била държана вързана с верига, прекарана през нашийник на врата й. Наложило се заради обезводняване и гангрената тя да бъде настанена веднага в здравно заведение.

Митко С. е бил намерен денонощие по –късно на адрес на негови близки. Там били скрити и другите три деца. Първоначално му е е наложено с прокурорска заповед 72-часово задържане, оказало се че задържаният редовно е нарушавал налаганите му ограничителни заповеди да не доближава съпругата си.

Очаква се съдът в Казанлък да приеме искането на прокуратура и да наложи постоянен арест.