0

Ж естоко убийство потресе гражданите на пазарджишкото село Симеоновец! Съпруг пръсна главата на жена си с незаконна ловна пушка след мощен запой и скандал.

Престъплението е извършено към 19:10 часа в понеделник, когато е подаден сигнал към телефон 112. Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но лекарите само са установили смъртта на жената. Тялото й е открито в двора на къщата й. Няма преки свидетели на деянието.

На местопрестъплението е извършен оглед, а районът около цялото село е бил отцепен. При проведените оперативни действия е установено, че извършител на убийството е 39-годишен мъж от същото село, с когото 42-годишната жена е живеела преди известно време на семейни начала. 

Стрелецът се е укрил, но впоследствие е бил открит от силите на реда в съседното село Семчиново. В издирването му се включили десетки полицаи. Между двете села пък криминалистите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. 

На извършителя ще бъдат повдигнати две обвинения - за предумишлено убийство и за незаконно притежание на оръжие. Той няма предишни криминални прояви, но е установено, че той е извършил деянието под въздействието на алкохол, като концентрацията в кръвта му е 1.32 промила. Срещу него няма и сигнали за упражнено домашно насилие. 

Предстои да му бъде наложена мярка за задържане до 72 часа!