1

И спанската гражданска гвардия задържа 12 души по подозрение в разпространение на детска порнография и развращаване на непълнолетни, съобщи вътрешното министерство на кралството.

„Като част от съвместна операция агенти на Гражданската гвардия и Националната полиция задържаха общо 12 души за възможни престъпления, свързани с притежание и разпространение на детска порнография и корупция на непълнолетни“, се казва в изявлението.

Отбелязано е, че е задържан и 14-годишен тийнейджър, който е контролирал „основния компютър“ и мобилен телефон, чрез който са разпространявани изображения на непълнолетни. Освен това други 44 души са разследвани, съобщиха от ведомството.

Toва е вторият огромен удар по престъпността в страната, като на 4 март испанската полиция ликвидира престъпна група, занимаваща се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Служителите на реда уточниха, че нападателите са обвинени в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, принудителна проституция, участие в престъпна група и незаконно притежание на оръжие.

На 29 януари пък испанската полиция е разкрила престъпна група, занимаваща се с незаконна продажба на трупове на университети. Университетите на кралството са купували всеки труп от престъпниците за 1200 евро.