0

Н ов вид измама във Варна. В четвъртък в морската столица беше задържан мъж, който се е представил за кръводарител и поискал сумата от 650 лв. Измамникът е успял да убеди нуждаеща се жена, че ще дари кръв, ако тя му преведе въпросната сума, но така и не го направил.  Полицията се намесила и задържала мъжа за 24 часа, който намирал жертвите си чрез социалните мрежи.

„Преди два дни в едно от районните управления във варна е дошла жена, която е била измамена. Тя е имала нужда от изключително рядка кръвна група за животоспасяваща операция на нейна близка. Така тя е потърсила помощ през социалните мрежи, където е отзовал човек с фалшив профил, който е предложил помощ срещу определена сума. Тя е превела сумата, защото е била в безисходица. Човекът е изтеглил сумата и след това е поискал още един път немалка сума пари”.  Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на ОД на МВР – Варна Светла Златева.

По думите ѝ тогава жената разбрала, че е измамена и се е обърнала към полицията. „Колегите са се свързали с полицията в Русе и така съвместно са успели да заловят този измамник”, подчерта Златева. И допълни, че това е първи подобен сигнал на територията на град Варна.

Задържаният е на 39 години и е от Русе. Той е криминално проявен, осъждан за кражби и измами.