0

К ъм момента не се предвижда да бъдат взети кръвни проби на водача, помел и убил двама младежи в София, заяви пред медиите инсп. Борислав Михайлов от СДВР.

Той даде и повече подробности за случилото се.

"Автомобилът се е движил тази нощ в 00:15 часа по булевард "Сливница" от улица "Мелник" към "Константин Величков" и в района на кръстовището с улица "Русе" блъска пешеходците, които пресичат от ляво надясно по посока на движението, където настъпва и смъртта. Установена е самоличността на момчето, на момичето се установява“, поясни Михайлов.

Шофьорът е задържан непосредствено след огледа и вземането на тестовете. Имал книжка отскоро. Към момента не е ясно дали автомобилът е бил негов.

Инспектор Михайлов поясни, че не е необходимо при подобни ситуации и когато има разминаване между свидетелските показания и резултатите от полевите тестове да се правят кръвни изследвания. Това се преценявало на място от разследващите.

Както вече ви информирахме сигналът за инцидента е постъпил в Центъра за Спешна помощ в 0.23 часа в понеделник. Оттам поясниха, че са загинали 23-годишно момче и момиче на видима възраст 18-19 години.