0

Т ричленен състав на Окръжния съд в Благоевград потвърди днес определението на Районен съд-Разлог и наложи на полицайката Симона Лулеова най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Магистратите са категорични, че от събраните до този момент доказателства може да се  направи обосновано предположение за авторството на обвиняемата към деянието, за което и е повдигнатото й обвинение. Според тях при по-лека мярка за неотклонение спрямо нея  съществува опасност от извършване на престъпление, както и възможност тя да повлияе на свидетели по делото.

На 25-годишната Лулеова от разложкото село Баня, която работи в Седмо РУ-София, е повдигнато  обвинение за държане на високорисково наркотично вещество. Тя бе спипана от свои колеги край град Разлог да превозва марихуана в личната си кола. Нейният лек автомобил „Фолксваген“ е спрян за проверка на 28 януари в района на бензиностанция по време на полицейска специализирана операция. Първо тя търси съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането. След това предава ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднява проверката по реда на Закона за МВР.

Всичко това не отказва колегите й да продължат своите действия. Те откриват черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, който се намира върху джантата на резервната гума. В него са поставени два по-малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагира на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.