1

Н а 2 години затвор бе осъден Георги Семерджиев за побоя над Лъчезар Вутов. Докато неговата присъда е ефективна, тази на Иван Бандаловски, който също бе подсъдим по същото дело, се отърва с 1 година условно. 

Двамата бяха обвинени в причиняване на средна телесна повреда на лицето Лъчезар Вутов. След като през май 2012 г. Семерджиев и бившият национал се сбиват с трима мъже в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Георги разрязал капачката на коляното му на две с мачете, след това го пребил докато Бандаловски го държал, за да не може да се защити.

Инцидентът станал малко преди Гергьовден, на 4 май 2012 г. Лъчезар се возил в колата си с  Георги Генев и още един, който назова само по фамилия – Савов. Зад волана бил именно той. Те се движели по бул. „Дондуков“ в столицата, след което завили покрай Английската гимназия. В този момент зад тях спряла кола. Шофьорът в автомобила започнал да присветва с фаровете, докато накрая не се изравнил с тях. Тогава от сваления прозорец се показал Семерджиев, който започнал да псува компанията в другата кола. В този момент светофарът светнал в зелено и Вутов и приятелите му потеглили.

На следващия ден те отново видели колата на Семерджиев в „Хаджи Димитър“. Спрели, за да разберат какво са искали от тях предния ден. Изчакали ги около 10 минути, след което от съседния блок излезли Семерджиев, Бандаловски и момиче с патерици. Бързо се стигнало до сбиване между компаниите.

Докато Вутов седял на земята със свити колене, бившият национал го ритал през гърба и по раменете. През това време Семерджиев извадил мачетето от колата си, с което започнал да удря пострадалият по коляното.

Както писа "Телеграф", Семерджиев отнесе и 20 години на топло заради касапницата на столичния булевард "Черни връх", при която уби с джипа си две млади жени.