0

О пасен дрифт със спортен автомобил се е случил в пешеходното пространство пред храм-паметника „Александър Невски”, предаде NOVA. Кадрите са заснети в събота вечерта. На тях се вижда как шофьорът презавива колата с висока скорост, докато на метри от него има пешеходци.

Сигналът до полицията е изпратен в неделя, а служителите на СДВР са издирили шофьора. Колата е спряна от движение за 3 месеца, на водача е съставен акт. Освен това полицаите са му връчили още 7 фиша за превишена скорост. Издадени са и протоколи за предупреждение.

Междувременно 31-годишна украинка затъна с луксозния си автомобил на Северния плаж в Бургас. За да изтеглят колата от пясъка се наложи да влезе и джип, който да я издърпа с въже. Пред полицаите жената обяснила, че си помислила, че мястото, където е заседнала е кей. Тя вече е санкционирана по Закона за черноморското крайбрежие с глоба в размер от 1000 до 3000 лева.

Поредният нарушител, нахлул на плажа в Бургас с колата си се оказа 31-годишна украинка.

 Поредният нарушител, нахлул на плажа в Бургас с колата си се оказа 31-годишна украинка.
Елена Танева

Скъпото возило с украинска регистрация, паркирано върху пясъка на крайбрежието, възмути десетки граждани, а снимка на колата бързо заля социалните мрежи. Жената живее в к.к. "Слънчев бряг" и е у нас със статут на временна закрила. 

Елена Танева

От МВР припомнят, че последния случай бе от 30 август, когато руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, си позволи да паркира върху пясъчната ивица и дюните Шофьорския плаж край Созопол. На 15 юли отново на същия плаж неправомерно спря и 34-годишен мъж от Добрич.