0

М ъж и жена, шофирали след употреба на алкохол, са установени по време на проведената днес специализирана полицейска операция по метода "Широкообхватен контрол" по главния път от Стара Загора към Казанлък.

Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Те са били проверени с техническото средство, което е показало резултат над 1,2 промила в издишания въздух.

По време на акцията са проверени 140 моторни превозни средства и 169 души. По Закона за движение по пътищата са съставени четири акта за установяване на административни нарушения и седем фиша, за нарушения на Закона за български документи за самоличност са съставени два акта. Връчени са 27 електронни фиша. Извършени са 152 проверки с техническо средство за употреба на алкохол и две проверки за употреба на наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати.

Проверките са насочени към леки и товарни автомобили и се извършват съвместно от екипи на Областна дирекция на МВР-Стара Загора, Областно пътно управление, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Митници". Проверяват се документите на шофьорите, изрядността на превозните средства, а водачите се тестват за употреба на алкохол и наркотици, съобщи БТА.